Australien

Australien er et af verdens mest kontrastrige og fascinerende lande, med tørre ørkener, frodige regnskoge, spændende storbyer og en unik dyreverden.

08331215medium

Sejl rundt i Whitsundays, eller surf langs Guldkysten. Oplev den nordlige regnskov som er ligeså gammel som dinosaurene, eller se solen gå ned over Western Desert. Valget er dit og mulighederne nærmest uendelige.

Gå ikke glip af:

Sydney:
Australiens ældste og største by som har et pulserende natteliv, super shopping og fine strande. Tag en smut til Bondi Beach, oplev opera huset, tag båden til Manly Beach eller du kan hoppe på en dagstur til Blue Mountains.

Melbourne:
Multikulturel by med en blanding af gammelt og nyt. Det findes over 3000 restauranter, barer og cafeer hvor du kan nye den gode atmosfære. Tag på shopping i Chappel Street, snup lidt og spise i Fitzroy eller nyd en øl i St. Kilda. Byen har alt!

Ayers Rock:
Uluru, kæmpemonolitten som nok er Australiens mest berømte landemærke og de 36 små runde bjerge Kata Tjuta som ligger i nærheden.

Great Barrier Reef:
Verdens største koralrev med et utrolig varieret og farverigt liv under vandet. Snorkling, dykning og sejlads er blandt nogle af aktivieterne.

Great Ocean Road:
Kystvejen fra Melbourne til Adelaide som går langs flotte surfestrande, skovbeklædte bjergsider, dramatiske klipper og hyggelige landsbyer. Her finder du de 12 apostle.

Whitsundays:
Airlie Beach er gateway til den solfylte region og de ialt 74 øer hvor bare 8 af disse er beboet. Oplev den verdensberømte Whitehaven Beach og nyd solnedgangen over det krystalklare vand.

Ring os på 70 25 21 21 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så hjælper vi dig med din rejse.

Fakta om Australien

 

Befolkning: 22.300.000
Sprog: Engelsk og 20 aboriginske sprog
Valuta: Australsk Dollar (AUD)
Elektricitet: 220/240V. Adapter behøves
Tidsforskel: +10 eastern, +9.30 central, +8 western
Landskode: +61
Visum: Alle må have 3 måneders turistvisum
Klima: Tre klimasoner, tropisk i nord, subtropisk midt i og tempereret i syd. Sommer fra december til marts og vinter fra juni til august.
Bedste tid at rejse: Der findes ikke noget dårlig tidspunkt at besøge Australien i fordi nord er bedst om vinteren, og syd er bedst om sommeren. Temperaturen kan variere fra 50 grader i nord om sommeren og 15 grader i syd om vinteren.

Klima i Australien

Overvejer du hvordan gennemsnitlig temperatur og nedbør er i Australien? Klik på billedet for at se en større version.

Du kan også åbne klimatabellen i PDF-format.

New South Wales

NSW kart New South Wales har meget mere at byde på end blot Sydney. Et par timers kørsel mod vest ligger de smukke, skovklædte Blue Mountains og lidt længere vestpå store landbrug og fårefarme. I syd ligger New South Wales’ outback med minedrift og kunstnerbyen Broken Hill. I nord ligger det smukke højland New England, men mest populært er nok trods alt New South Wales’ lange kystlinje med små hyggelige feriebyer med kilometerlange sandstrande og store surferbølger.

Læs mere: New South Wales

Northern Territory

NT kart Hvis du er på udkig efter den rigtige outback i Australien skal du besøge Northern Territory. Dette enorme område strækker sig fra de tropiske regnskove i nord til det tørre og røde ørkenlandskab i midten af landet. Med urgammel aboriginalsk kulturarv og nationalparker opført på UNESCO's verdensnaturarv liste, tilbyder Northern Territory virkelig nogle unikke oplevelser.

Læs mere: Northern Territory

Queensland

 QLD kart Kun få steder i verden har en så mangfoldig natur som Queensland. Derfor er det måske ikke overraskende, at hele fem områder I Queensland anses så vigtige, at de er på UNESCO's liste over steder med uerstattelige kulturelle og naturlige værdier - den såkaldte verdensnaturarv.

Læs mere: Queensland

South Australia

SA kart Naturen er fantastisk varierende i South Australia. Den nordlige del består af rødglødende ørken og stepper og er hjem for Australiens største saltsø. Lidt sydligere er det helt anderledes, ikke mindst på grund af Australiens største flod Murray River. Her er landskabet frodigt og præget af landbrug med hovedvægten på vinmarker. Mere end halvdelen af Australiens vinproduktion stammer fra de mange vingårde i området. Helt i syd slår bølgerne, fra det sydlige ishav ind, over de forrevne klipper.

Læs mere: South Australia

Victoria

VIC kart Victoria er den mindste og tætteste befolkede stat i Australien. Udover storbyen Melbourne, kan Victoria byde på 32 nationalparker, gamle historiske byer og Australiens smukkeste kystvej – The Great Ocean Road. Den mægtige flod Murray River danner en naturlig grænse op til New South Wales og her kan man eksempelvis slappe af på dækket af en gammel hjuldamper. Om vinteren er det muligt at stå på ski i Victorias alper mod øst.

Læs mere: Victoria

Western Australia

WA kart Western Australia er den største stat i Australien og repræsenterer næsten en tredjedel af landet. Området er omtrent lige så stort som hele Vesteuropa. De fleste indbyggere bor i hovedstaden Perth og i det sydvestlige hjørne af Western Australia. Resten er Australiens vilde vest, er et tyndt befolket pionerland, hvor folk hovedsagligt lever af minedrift, kvægfarme og turisme.

Læs mere: Western Australia

Tasmanien

tas kartTasmanien, den fantastiske ø, som også kaldes "Tassie" er helt sikkert et besøg værd - især hvis du er royalist og gerne vil opleve, hvor vores skønne prinsesse Mary er opvokset. Øen byder på alt fra tæt regnskov, høje bjerge og de lækreste sandstrande.

Læs mere: Tasmanien

2016 australasiaSe vores Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Sprog: Engelsk

Klik her eller på katalogbilledet for at åbne i PDF-format.

Højreklik og vælg "Save as ... / Gem som ..." for at downloade til din computer.