New South Wales

sydney opera house 1

New South Wales har meget mere at byde på end blot Sydney!

NSW kart Et par timers kørsel mod vest ligger de smukke, skovklædte Blue Mountains og lidt længere vestpå store landbrug og fårefarme. I syd ligger New South Wales’ outback med minedrift og kunstnerbyen Broken Hill. I nord ligger det smukke højland New England, men mest populært er nok trods alt New South Wales’ lange kystlinje med små hyggelige feriebyer med kilometerlange sandstrande og store surferbølger.

Sydney

soh city skylineSydney er Australiens største by. Byen ligger helt fantastisk placeret med et behageligt klima og mange dejlige strande. Førstegangsindtrykket er spektakulært uanset, om man ser byen for første gang brede sig ud omkring Port Jackson og med Blue Mountains i baggrunden under indflyvningen, eller om man kommer via søvejen og ser Sydney Harbour Bridge og dernæst Operahusets hvide tagplader gå i et med lystbådenes sejl.

Et besøg i Operahuset er obligatorisk, ligesom at gå rundt i bydelen The Rocks – området hvor nybyggerne slog sig ned. Man bør også opleve hyggelige Darling Harbour og sejle en tur rundt i havnen med en af de mange færger eller en vandtaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje og langs denne ligger der mange indbydende strande. Ta’ bussen til den kendte Bondi Beach eller færgen ud til Manly Beach og nyd et par timer i solen.

Blue Mountains

blue mnt three sisters viewing pointBortset fra nogle få nøgne klipper er Blue Mountains dækket af tæt skov. Når solen rammer de mange Eukalyptustræer fordamper olien fra træerne og giver en blålig eventyragtig dis – derfra navnet. På vores guidede ture til området er du stort set garanteret, at se vilde kænguruer og andet spændende dyreliv. Det er også muligt at vandre i bjergene.

Hunter Valley

hunter valley 3Lidt nord for Sydney ligger Hunter Valley. Dalen er det ældste vindistrikt i Australien og her produceres nogle af de bedste vine i verden. Der er omkring tyve vingårde i området, og hos langt de fleste er du velkommen til at prøvesmage et par vine. Nogle vingårde her egen restaurant og tilbyder overnatning. Men Hunter Valley er så meget mere end vingårde. Det er et fantastisk naturområde, som er et besøg værd, uanset om du er interesseret i vin eller ej. Dyrelivet er spændende og hvis du er på rette sted på det rette tidspunkt, kan du være heldig at se en kænguruflok, bestående af 20-30 stykker, på nært hold.

Fem steder du skal opleve i New South Wales:

  • Sydney, byen med den fantastiske beliggenhed, specielle stemning, behagelige klima, fine strande og hyggelige havn
  • Blue Mountains, skovklædte bjerge vest for Sydney med de sagnomspundne klippeformationer De Tre Søstre
  • Hunter Valley, det ældste vindistrikt i Australien og et populært rekreationsområde nord for Sydney
  • Port Stephen, en rigtig kystperle med flotte strande, gode forhold for surfere og en helt speciel stemning som skal opleves
  • Broken Hill, en hyggelig by i midten af outbacken. Byen er kendt for sine mange kunstnere og flotte natur.

Kontakt os for mere information og bestilling

Billeder fra New South Wales

Klik for større billeder:

2016 australasiaSe vores Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Sprog: Engelsk

Klik her eller på katalogbilledet for at åbne i PDF-format.

Højreklik og vælg "Save as ... / Gem som ..." for at downloade til din computer.