Northern Territory

2109860846 e18e650cf9 o

Hvis du er på udkig efter den rigtige outback i Australien skal du besøge Northern Territory.

NT kartDette enorme område strækker sig fra de tropiske regnskove i nord til det tørre og røde ørkenlandskab i midten af landet. Med urgammel aboriginalsk kulturarv og nationalparker opført på UNESCO's verdensnaturarv liste, tilbyder Northern Territory virkelig nogle unikke oplevelser.

Darwin og Kakadu

I nord ligger Darwin, hovedstaden i Northern Territory. Mange ser det som byen med den største kulturelle mangfoldighed i hele Australien, og det siger ikke så lidt i et land, hvor næsten alle nationaliteter i verden er repræsenteret. Omkring Darwin har det tropiske klima skabt et varieret og spændende landskab, med tætte regnskove, lodrette bjergsider med brusende vandfald og en fantastisk flora og fauna.

Kakadu er den største nationalpark i Australien med sine 19.000 kvadratkilometer, fyldt med vådområder, floder, regnskov, sletter og bjerge. Kakadu har på baggrund af sin kulturelle værdi og enestående dyreliv status som verdensnaturarv. I mere end 50.000 år har aboriginalerne boet i dette område, og mange steder i nationalparken findes der velbevarede klippemalerier. Kakadu er berømt for sin rige flora og fauna med et unikt dyreliv heriblandt fersk- og saltvandskrokodiller.

Alice Springs og Uluru/Ayers Rock

ta1076818pNæsten midt i Australien ligger den verdenskendte by Alice Springs, i en dal mellem de vestlige og østlige MacDonnell Ranges. Byen er udgangspunkt for ture til Uluru, men Alice Springs har også andet at byde på som by. Her ligger The Royal Flying Doctor Service, som med fly og helikopter sørger for lægehjælp til dem, som bor rundt på de store kvægfarme samt The School of the Air, som giver undervisning via radio til børn og unge rundt om i dette kæmpe område.

Alice Springs er et naturligt udgangspunkt for ture til områdets mange klipper og kløfter, og nok allermest til Australiens mest berømte landemærke – Uluru/Ayers Rock. På en flad rød slette midt ude i ørkenen ligger denne 600 millioner år gamle kæmpemonolit, 348 meter høj og 9,4 kilometer i omkreds. Den er en af verdens mest kendte naturskabte underværker og har stor åndelig betydning for aboriginalerne. Et besøg ved Uluru er for mange højdepunktet på rejsen til Australien, hvad enten det er på grund af den enorme størrelse, måske den åndelige betydning, eller det utrolige antal smukke farveændringer Uluru gennemgår hver dag.

Fem steder du skal opleve i Northern Territory:

  • Uluru, (Ayers Rock), som måske er Australiens mest berømte landemærke og et imponerende syn ved solnedgang og solopgang
  • Kakadu, en uberørt vildmark med aboriginale klippemalerier og et rigt dyreliv
  • Katherine Gorge, et spektakulært område af dybe kløfter og store floder
  • Devils Marbles, en serie gigantiske stenkugler og et mærkelig geologisk fænomen tæt ved Tennant Creek
  • Alice Springs, den verdensberømte lille by i midten af landet, som er en ideel base for at udforske Australiens Red Centre

Kontakt os for mere information og bestilling

Billeder fra Northern Territory

Klik for større billeder:

2016 australasiaSe vores Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Sprog: Engelsk

Klik her eller på katalogbilledet for at åbne i PDF-format.

Højreklik og vælg "Save as ... / Gem som ..." for at downloade til din computer.