South Australia

kangaroo sunset

Naturen er fantastisk varierende i South Australia. Den nordlige del består af rødglødende ørken og stepper og er hjem for Australiens største saltsø.

SA kartLidt sydligere er det helt anderledes, ikke mindst på grund af Australiens største flod Murray River. Her er landskabet frodigt og præget af landbrug med hovedvægten på vinmarker. Mere end halvdelen af Australiens vinproduktion stammer fra de mange vingårde i området. Helt i syd slår bølgerne, fra det sydlige ishav ind, over de forrevne klipper.

Adelaide og Kangaroo Island

adelaide victoria square 0007354 970 x 650Adelaide er hovedstaden i South Australia og mest berømt for sine store kunst- og musikfestivaler. Australiens tredje største ø, Kangaroo Island, ligger syd for byen. Men selvom Kangaroo Island er stor, bor der ikke specielt mange på øen og netop derfor har øen beholdt meget af sin oprindelige flora og fauna. Flere af dyrearterne på Kangaroo Island er tæt på uddøde på fastlandet. Et af disse dyr er den lille Wallabi. Man anslår at der lever cirka en million af disse minikænguruer på Kangaroo Island. Om dagen er de godt skjulte, men efter mørkets frembrud kommer de frem for at spise. På Kangaroo Island findes der også mere end 30.000 koalabjørne og man er nærmest garanteret at se dem.

Flinders Ranges

flinders rangesLængst mod nord i staten ligger bjergkæden Flinders Ranges, med sine vilde farverige klipper, et rigt dyreliv og dybe vandfyldte kløfter, hvor man kan nyde en forfriskende dukkert i varmen. Et lille stykke længere nord begynder Australiens ødemark – outbacken, et tomt og knastørt landskab, men under den tørre og varme overflade findes en smuk og værdifuld ædelsten, nemlig opalen!

Fem steder du skal opleve i South Australia:

  • Adelaide, en charmerende by med grønne parker, en flot strand og berømt for sine kunst- og musikfestivaler
  • Barossa Valley, området lige nord for Adelaide hvor nogen af Australiens bedste vine produceres
  • Kangaroo Island, hvor du får nærkontakt med vilde koalabjørne, kænguruer, pingviner og sæler
  • Flinders Ranges, bjergkæden med de vilde farverige klipper, dybe kløfter og rige dyreliv
  • Cooper Pedy, verdens opalhovedstad, hvor man under den tørre solsvedne overflade finder smukke ædelstene

Kontakt os for mere information og bestilling

Billeder fra South Australia

Klik for større billeder:

2016 australasiaSe vores Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Sprog: Engelsk

Klik her eller på katalogbilledet for at åbne i PDF-format.

Højreklik og vælg "Save as ... / Gem som ..." for at downloade til din computer.