Victoria

great ocean rd self drive

Victoria er den mindste og tætteste befolkede stat i Australien. Udover storbyen Melbourne, kan Victoria byde på 32 nationalparker, gamle historiske byer og Australiens smukkeste kystvej – The Great Ocean Road.

VIC kart Den mægtige flod Murray River danner en naturlig grænse op til New South Wales og her kan man eksempelvis slappe af på dækket af en gammel hjuldamper. Om vinteren er det muligt at stå på ski i Victorias alper mod øst.

Melbourne

919142Australiens næststørste by Melbourne er hovedstaden i Victoria og er et centrum for mode, kultur, sportsbegivenheder og industri. Melbourne er en charmerende by med et stort udvalg af aktiviteter og seværdigheder. Oplev livet på de mange caféer og restauranter langs Southbank, tag på sightseeing i en gammel sporvogn (Tram), se Formel 1 og Australien Open i tennis, eller gå på opdagelse i Chinatown.

The Great Ocean Road

au great ocean road 200x133Der findes mange flotte kyststrækninger i Australien og den mest kendte er The Great Ocean Road langs sydkysten af Victoria. Vejen strækker sig 300 kilometer fra strandbyen Torquay i øst og næsten hele vejen til Warambool i vest. Undervejs passerer man gode surferstrande, dramatiske klipper, som stopper direkte ned i havet, skovklædte bjergsider, hvor vejen nærmest klamrer sig fast samt små hyggelige byer.

Phillip Island

1 day penguin parade at1130 kilometer syd for Melbourne ligger Phillip Island med den berømte Penguin Parade, som foregår efter mørkets frembrud, hvor små dværgpingviner kommer i land og går over stranden til deres reder i klitterne. Hver aften samles mange mennesker på Summerland Beach for at se dette chamerende naturfænomen. Så snart solen er gået ned, og uden rigtig at lægge mærke til de mange mennesker, går hundredevis af dværgpingviner over stranden og op til deres reder i klitterne.

Fem steder du skal opleve i Victoria:

  • Melbourne, et centrum for mode, kultur, sportsbegivenheder og industri
  • Great Ocean Road, den imponerende kyststrækning langs sydkysten af Victoria
  • Phillip Island, med den berømte Penguin Parade, hvor dværgpingviner kommer i land efter mørkets frembrud
  • Grampians, det fascinerende bjergområde nordvest for Melbourne med specielle klippeformationer
  • Murray River, den historiske guldgraverby, som engang havde flere tusinde indbyggere, men som nu kun har 8 fastboende

Kontakt os for mere information og bestilling

Billeder fra Victoria

Klik for større billeder:

2016 australasiaSe vores Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Sprog: Engelsk

Klik her eller på katalogbilledet for at åbne i PDF-format.

Højreklik og vælg "Save as ... / Gem som ..." for at downloade til din computer.